Achter de camera!

De fotograaf zelf aan het woord

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in mijn bedrijf. En nu wil je natuurlijk ook  weten wie de fotograaf is. Logisch, je laat niet zomaar iedereen je foto’s maken. 
Ik hou van ware en echte emoties en dat is ook waar Quo Fotografie voor staat aangezien het Latijnse woord voor ‘waar’ quo is.
En dat is waar ik voor ga, beeldend laten zien wie jij echt bent.
Ik ben Sandra Mannee, getrouwd en moeder van 2 zoons. We wonen in Assendelft.

Wil je mij beter leren kennen? Lees mijn interview…

fotograaf Website © Quo Fotografie
d

Wat doet je bedrijf?


Ik fotografeer mensen, in allerlei bijzondere momenten in hun leven. En ik wil dat dit een feestje wordt. Tijdens de fotoshoot maar ook daarna, als je de foto’s geleverd krijgt.

fotograaf pagina

Waarom ben je dit bedrijf gestart?

Nadat ik jaren lang als hobby heb gefotografeerd en ik steeds meer aanvragen kreeg werd het op een gegeven moment tijd om geld voor mijn werk te gaan vragen. En zo ook meer en meer tijd te kunnen besteden aan mijn passie, mensen fotograferen. Toen ben ik mijn bedrijf begonnen. 

Waarom vind je het zo belangrijk om dit te doen?

Ik ben zelf al heel lang fan van goede fotografie. Mijn vader was altijd al een filmer en mijn broer, en later zijn kinderen, fotografeerden ook allemaal. Dus zijn allemaal een beetje besmet met het virus… Voor mij is ‘kunst’ een prachtige foto aan de muur. Zo’n foto waar je, telkens als je hem ziet, zo’n WOW gevoel bij krijgt. 

En ik vind het een enorme kick en eer als ik dit voor andere mensen kan en mag doen. En dat het mensen nog jarenlang blij kan maken als ze naar hun foto’s kijken. 

fotograaf pagina
d

Waarom bied je zoveel verschillende soorten fotografie aan, terwijl sommigen zeggen dat het beter is om je te specialiseren?

Dat wordt inderdaad gezegd en ik heb daar ook lang over nagedacht. Misschien hebben ze in een bepaald opzicht ook wel gelijk. Maar het punt waar het voor mij om gaat is dat ik doe wat ik leuk vind. En ik vind gewoon heel veel leuk! En waarom zou ik me dan beperken tot 1 of een paar takken van de fotografie?
Ik kan van verschillende fotografie opdrachten heel enthousiast worden. En ik denk dat dit belangrijker is voor een klant. Een fotograaf die enthousiast is en plezier heeft in wat zij doet. Dus… daarom!

d

Aan welke projecten heb je de laatste tijd met veel plezier gewerkt?

Ik ben  begonnen met studioportretten. Dat heb ik geperfectioneerd over de jaren, net zolang tot ik tevreden was. En ik kan nog steeds enorm genieten van het maken, bewerken en bekijken van een goed studioportret. 

Toch heb ik, daarnaast, sinds een paar jaar ook de overstap gemaakt naar fotograferen op locatie. Portretten in de natuur, stad of waar dan ook. Met al zijn variatie en uitdagingen. Héérlijk om te doen! 

Zwangerschapsfotografie, newborns, vriendinnen shoots, loveshoots en zelfs Bruidsreportages. Ik vind het allemaal even leuk om te doen. 

fotograaf pagina

Wat vind je het tofste, mooiste aan je werk?

Om verbinding te maken met mijn modellen zodat je op de foto terugziet wie zij werkelijk zijn. Échte, ware emoties laten zien en een verhaal te vertellen met mijn beelden. Dát is mijn passie en dat probeer ik bij elke fotoshoot te doen. En ik neem daar alle tijd voor, ik heb geen haast tijdens een fotoshoot. Want niets is zo vervelend als dat je het gevoel hebt dat je fotograaf even snel een riedeltje afwerkt om snel weer door te gaan naar de volgende klant. 

Kun je jezelf omschrijven in een paar zinnen?

Ik heb een groot aanpassingsvermogen. Ben gedreven en een goede luisteraar. Ik hou van gezelligheid en warme appeltaart met slagroom en een goede cappuccino! 

d

Wat is jouw favoriete YouTube filmpje? 

Lekker heel saai.. tutorials op het gebied van fotografie, reviews van verschillende camera’s en lenzen etc. Maar ik kan ook hartelijk lachen om een grappig filmpje die mijn kinderen aan me laten zien. 

fotograaf pagina

Met welke klanten werk je het liefst? 

Met alle klanten die bij mij komen omdat ze mijn ‘stijl’ te gek vinden. 

Waar kunnen mensen je snachts wakker voor maken?

Liever helemaal niet ik slaap graag door.. 

. 

d

Wat is naast je werk belangrijk voor je?

Ten eerste mijn gezin en familie. Gezelligheid met vrienden.

. 

Hoe ziet je ideale zaterdagavond eruit?

Eerst gezellig eten met mijn gezin (of met mijn man als de jongens weg zijn) en daarna gezellig een leuke film of goede serie kijken, muziek luisteren, lekker hapje en drankje erbij, kaarsjes aan. Oh ja en we kijken met zijn allen de F1, van de kwalificatie tot de race.

. 

d

Wat is je grootste ergernis?

Onredelijke mensen. Én ik hou niet van regen ( behalve als ik in mijn bed lig)

Ik ben enthousiast over je aanbod, wat is de volgende stap?

Ik zou het onwijs leuk vinden als je contact met mij opneemt. Dan plannen we samen ook voor jou de leukste, meest ontspannen fotoshoot die je ooit gedaan hebt!  

fotograaf pagina
m

Twee weken geleden hebben we een newborn shoot gedaan, de foto’s zijn heel erg mooi geworden. Daarnaast nam Sandra de tijd voor de shoot en kon ze goed omgaan met zowel de baby als mijn andere dochter, bedankt voor de mooie foto’s en de leuke ervaring.

Richard

Sandra “ You are a professional, thanks for the nice pictures” het resultaat is top! Je bent gastvrij en hebt veel geduld met kinderen 🙂 Het was een hele leuke ervaring om door jou gefotografeerd te worden “the kids enjoyed it”

Judith

Hier nog even een reactie van mij! Een paar weken terug een new born shoot gehad! Sam wilde niet slapen, maar dankzij het engelengeduld van Sandra hele mooie foto’s geworden!!!

Judith

Nog net op tijd voordat ons kleintje zich aankondigde een zwangerschapsfotoshoot gedaan. We zijn heel blij met de mooie foto’s. Wat een prachtige herinnering! Sandra gaf vriendelijk en duidelijk aanwijzingen om ons zo mooi mogelijk vast te leggen en dat is gelukt! We kregen volop de mogelijkheid om onze wensen aan te geven en ook dat was fijn. Het was een ontspannen middag en we kijken nog vol bewondering naar de prachtige foto’s. Bedankt!

Antoinette

Ik ben zo blij met mijn zwangerschapsshoot. Elke maand maakte je weer tijd voor mij om de groei van de kleine vast te leggen en het resultaat mag er zijn, wat een reacties heb ik gehad. Een blijvende herinnering van een mooie tijd! Bedankt San

Priscilla

Super tevreden met onze foto’s! De opdracht was een toegankelijke, vriendelijke en bovendien nog een professionele uitstraling ten behoeve van ons werk in de uitvaart. Geen makkelijke opdracht! Zeker omdat onze natuurlijkheid als sneeuw voor de zo’n wil verdwijnen voor de camera! Het is Sandra echter uitstekend gelukt door haar ontspannen manier van werken en prettige omgeving waar wij ons echt thuis voelen!

Johan en Debby

Heel erg bedankt voor de mooie foto’s Sandra! De zwart/wit foto’s met zwarte achtergrond zijn heel gaaf geworden. Echt een eyecatcher. Levi kon zoals gewoonlijk geen seconde stil zitten, maar met jouw geduld is het eindresultaat toch heel mooi geworden. Je hebt Jayson en Levi precies weten vast te leggen hoe ze zijn, echt leuk! Nogmaals dank Sandra en tot de volgende keer weer.

Juliska

Our fotoshoot was a lovely experience.Sandra had nice suggestion to ensure that our fotos would be nice. The atmosphere was relaxed. My daughter is a busy body but Sandra was really patient with her. The fotos are beautiful . Thank you Sandra. Until our next appointment.

Ntsiki

Ons dochter heeft genoten van de shoot. En zij is wèg van de foto’s. Ze staat er prachtig op niet geveinsd, gewoon zoals ze is. Dank je wel.

Pauline

Was echt een mega leuke ervaring om samen onze verlovingsshoot te doen. Niet alleen zijn we ontzettend blij met onze foto’s, we hebben ook nog eens een leuke middag samen gehad op locatie.

Roxanne
Website © Quo Fotografie